Új műszaki megoldás iparjogvédelmi bejelentése pályázat segítségével

Ügyfelünk saját kisvállalkozása körében mezőgazdasági erőgépek felújításával foglalkozott. Ennek során olyan új műszaki megoldást talált fel, amely lehetővé tette a hazai termelőknél nagyszámban található erőgépek használati értékének jelentős mértékben történő növelését, felújításuk során.

Iparjogvédelmi pályázatok elkészítése

Eset leírása: Ügyfelünk saját kisvállalkozása körében mezőgazdasági erőgépek felújításával foglalkozott. Ennek során olyan új műszaki megoldást talált fel, amely lehetővé tette a hazai termelőknél nagyszámban található erőgépek használati értékének jelentős mértékben történő növelését, felújításuk során. Ügyfelünk megítélése szerint találmánya a hazai és a külföldi piacon is érdeklődésre tarthat számot, mivel az érintett traktortípust korábban nagy számban értékesítették. Ügyfelünk aktuális pénzügyi helyzete nem tette lehetővé a hazai iparjogvédelmi bejelentésre alapozott külföldi iparjogvédelmi eljárások megindítását.

Feladat: Megvizsgáltuk és megfelelőnek találtuk ügyfelünk pályázati jogosultságát. Mivel a magyar iparjogvédelmi bejelentést is mi készítettük, ezért ennek a felhasználásával, elkészítettük és elindítottuk az európai szabadalmi bejelentést. Ezt követően elkészítettük, és benyújtottuk ügyfelünk pályázatát. A kedvező pályázati döntést követően közreműködtünk a pályázati elszámolás elkészítésében, és a vissza nem térítendő támogatás megszerzésében.

Eredmény: Ügyfelünk a támogatás felhasználásával meg tudta szerezni a magyar és ez európai szabadalmi oltalmat, amely saját pénzügyi eszközeire alapozva nem lett volna lehetséges. A találmány hasznosítását már a magyar bejelentés benyújtását követően megkezdte, és a sikeres hazai piaci bevezetés alapján több külföldi érdeklődő is jelentkezett a találmány együttműködés keretében történő közös hasznosítására.

Kapcsolódó, ígénybevett iparjogvédelmi szolgáltatások

Iparjogvédelmi pályázatok elkészítése
Pályázat elkészítése, és a pályázati folyamat lebonyolítása az iparjogvédelmi bejelentések költségeihez
 

iparjogvédelem

szerzői jogvédelem

iparjogvédelmi pályázat elkészítése

mezőgazdasági erőgépek felújítása

Kiss János József • 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. • Telefon: (+36 1) 302 4443 • E-mail: kiss.janos.jozsef@kjj.hu