Miért velünk?

Ha szellemi alkotásról, találmányról, szabadalomról, szellemi alkotás üzleti hasznosításáról van szó, akkor a vállalkozás, az üzleti élet és az alkalmazandó oltalmi formák szempontjából hosszútávon a leghatékonyabb, ha a megoldást nem csupán "jogi, iparjogi" szempontból közelítjük meg, hanem a komplex üzleti környezet további releváns jellemzőit is figyelembe vesszük.

Iparjogvédelem gazdasági megközelítésben

A mi megközelítésünk nem csupán jogi megoldást tartalmaz, nem erőltetjük az iparjogvédelmi oltalom megszerzését, inkább megkeressük az adott üzleti koncepciót leginkább kiszolgálni tudó, a rendelkezésre álló pénzügyi eszközöknek leginkább megfelelő megoldást, legyen az iparjogi, szerzői jogi, vagy üzleti titok témakörében tartozó. A mi megoldásunk esetén a szellemi alkotás jellemzői mellett figyelembe vesszük az üzleti hasznosítás tervét és feltételeit, illetve a rendelkezésre álló pénzügyi eszközök, források nagyságát. Ha megvan az üzleti modell, és látható, hogy mennyi forrás áll rendelkezésre az oltalom megszerzésére, akkor ehhez igazítjuk a szolgáltatást. Tehát mi alapvetően gazdasági szempontból közelítjük meg ezt az elsőre színtisztán joginak tűnő problémát.

Vállalati szakemberként a szellemi alkotások védelmével kapcsolatban érdemes megfontolni!

  • A saját fejlesztésű vagy a vásárolt szellemi alkotások védelme soha nem öncélú.
  • A célirányos jogi oltalom minden esetben az üzleti koncepció kiszolgálásának eszköze.
  • A megfelelő oltalmi forma kiválasztásához több körülmény együttes mérlegese szükséges.

Milyen szempontokat érdemes és kell mérlegelni a megfelelő oltalmi forma kiválasztásához?

  • Szellemi alkotás jellemzői
  • Üzleti hasznosítás tervezett feltételei
  • Rendelkezésre álló pénzügyi eszközök

Üzletileg ésszerű és ideális oltalmi formák kialakításának szempontjai

Szellemi vagyon ideális oltalmi formája

Miért érdemes bennünket választania?

  • Mert mi minden esetben az ezeknek a szempontoknak és körülményeknek együttesen megfelelő jogi megoldás azonosítására és megvalósítására törekszünk!
  • Mert az üzleti céljainak és a pénzügyi lehetőségeinek megfelelő megoldásaink a megfelelő jogbiztonság mellett is a legjobb megtérülési feltételeket biztosítják!

Munkatársaink

×

Bemutatás

Végzettségek:

okleveles agrármérnök
okleveles innovációs és iparjogvédelmi szakmérnök
okleveles bankmenedzsment szakreferens
magyar szabadalmi ügyvivő
európai szabadalmi ügyvivő
európai uniós multiplikátor
európai uniós pályázati szekértő

Kiss János József, szabadalmi ügyvivő

Kiss János József

innovációs és iparjogvédelmi szakmérnök
magyar és európai szabadalmi ügyvivő

+36 (30) 977 5932
kiss.janos.jozsef@kjj.hu

Bemutatás

×

Bemutatás

István műszaki-technikai konzultáns. Szakmai végzettsége: geofizikus és gépészmérnök. István műszaki-technikai konzultánsként segíti a találmányok leírását, valamint a használati és a szabadalmi bejelentési dokumentációk elkészítését. Jelentős gyakorlattal rendelkezik a kutatás-fejlesztés során létrehozására kerülő szellemi alkotások dokumentálása, szellemi vagyonkénti értékelése és auditálása, valamint a szellemivagyon-kezelési szabályzatok kialakítása terén.

Bíbor István, innovációmenedzsment tanácsadó

Bíbor István

innovációmenedzsment tanácsadó

+36 (30) 573-5782
bibor.istvan@glosz.hu

Bemutatás

×

Bemutatás

Krisztina irodavezetőként összefogja a megbízásainkkal kapcsolatos pénzügyi és adminisztrációs feladatokat. Elvégzi a levelezéssel, a megbízások lebonyolításának nyomon követésével, valamint a beérkező és kimenő számlák kezelésével összefüggő feladatokat.

Pap Krisztina

irodavezető

+36 (30) 352 3305
glosz@glosz.hu

Bemutatás

Kiss János József • 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. • Telefon: (+36 1) 302 4443 • E-mail: kiss.janos.jozsef@kjj.hu