Kockázati tőkebefektetés repülőgép fejlesztésbe

Kockázati tőkebefektetéssel foglalkozó ügyfelünk közös társaságot kívánt alapítani egy könnyű repülőgépek fejlesztésével foglalkozó korai fázisú vállalkozással. A befektetési folyamat elindítása előtt azonosítani kívánta a korai fázisú vállalkozás tulajdonában lévő saját fejlesztésű szellemi alkotások tartalmát és kidolgozottságát, mivel ez volt a korai fázisú vállalkozás egyetlen, és az üzleti hasznosítás szempontjából lényeges vagyoni eleme.

Szellemi alkotás auditálás a repülőgép fejlesztésben

Eset leírása: Kockázati tőkebefektetéssel foglalkozó ügyfelünk közös társaságot kívánt alapítani egy könnyű repülőgépek fejlesztésével foglalkozó korai fázisú vállalkozással. A befektetési folyamat elindítása előtt azonosítani kívánta a korai fázisú vállalkozás tulajdonában lévő saját fejlesztésű szellemi alkotások tartalmát és kidolgozottságát, mivel ez volt a korai fázisú vállalkozás egyetlen, és az üzleti hasznosítás szempontjából lényeges vagyoni eleme.

Feladat: A korai fázisú vállalkozással történő konzultációt követően listát állítottunk össze a tulajdonát képező szellemi alkotások azonosításához, tulajdonjogi és iparjogvédelmi helyzetének, technikai kidolgozottsági és dokumentáltsági szintjének megalapításához szükséges célirányos adatszolgáltatáshoz. A korai fázisú vállalkozással közösen értelmeztük az adatszolgáltatás során átadott információkat, és ezek felhasználásával elkészítettük a korai fázisú vállalkozás közös hasznosításra felajánlott szellemi alkotásainak auditálását.

Eredmény: Kockázati tőkebefektető ügyfelünk a szellemi alkotásokra vonatkozó audit jelentés alapján elindította a tőkebefektetést előkészítő folyamatot, amely sikeresen zárult. Az auditjelentés a közös hasznosításba kerülő szellemi vagyon felmérése mellett, a tőkebefektetési volumen meghatározásához is kiindulási alapul szolgált, mivel felhasználásával kerültek meghatározásra a tervezett üzleti hasznosításig szükséges kutatás-, eszköz- és piacfejlesztési, valamint iparjogvédelmi feladatok.

Kapcsolódó, ígénybevett iparjogvédelmi szolgáltatások

Szellemi alkotás auditálása
A szellemi alkotás tulajdonjogi és iparjogvédelmi helyzetének megállapítása.

szellemi alkotás

iparjogvédelem

szerzői jogvédelem

szellemi alkotás auditálás

repülőgép gyártás

Kiss János József • 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. • Telefon: (+36 1) 302 4443 • E-mail: kiss.janos.jozsef@kjj.hu