Iparjogvédelmi pályázatok elkészítése

Vegye igényben a vissza nem térítendő támogatásokat!

Iparjogvédelmi pályázatok elkészítése

Funkciója: Pályázat elkészítése, és a pályázati folyamat lebonyolítása a hazai és a külföldi iparjogvédelmi bejelentések költségeihez igényelhető vissza nem térítendő támogatásra.

Miért szükséges: A magyar gazdaságpolitika már régóta kiemelt szempontként kezeli a magyar szellemi alkotások piacra jutását, melynek alapvető feltétele az üzleti hasznosítás támogató iparjogvédelmi oltalom megszerzése. Mivel a magyar, és különösen a külföldi iparjogvédelmi eljárások költségei magasnak tekinthetők a hazai fejlesztésű szellemi alkotások tulajdonosainak, ezért vissza nem térítendő támogatás igényelhetnek a magyar és a külföldi iparjogvédelmi eljárások költségeire. Az ehhez szükséges pályázat elkészítése iparjogvédelmi és pályázatíró szakmai tudást igényel.

Tartalma

  • Pályázói jogosultságok felmérése, javaslat a pályázati részvételre
  • Adatok bekérése, rendelkezésre álló dokumentumok ellenőrzése
  • Közreműködés a hiányzó feltételek pótlásában, amennyiben ez lehetséges
  • Pályázat elkészítése és benyújtása
  • Képviselet a pályázat elbírálási folyamatában
  • Közreműködés a támogatási szerződés megkötésében
  • Közreműködés a támogatás igénybevételéhez szükséges pénzügyi elszámolás lebonyolításában

Esettanulmány

Eset leírása: Ügyfelünk saját kisvállalkozása körében mezőgazdasági erőgépek felújításával foglalkozott. Ennek során olyan új műszaki megoldást talált fel, amely lehetővé tette a hazai termelőknél nagyszámban található erőgépek használati értékének jelentős mértékben történő növelését, felújításuk során. Ügyfelünk megítélése szerint találmánya a hazai és a külföldi piacon is érdeklődésre tarthat számot, mivel az érintett traktortípust korábban nagy számban értékesítették. Ügyfelünk aktuális pénzügyi helyzete nem tette lehetővé a hazai iparjogvédelmi bejelentésre alapozott külföldi iparjogvédelmi eljárások megindítását.

Feladat: Megvizsgáltuk és megfelelőnek találtuk ügyfelünk pályázati jogosultságát. Mivel a magyar iparjogvédelmi bejelentést is mi készítettük, ezért ennek a felhasználásával, elkészítettük és elindítottuk az európai szabadalmi bejelentést. Ezt követően elkészítettük, és benyújtottuk ügyfelünk pályázatát. A kedvező pályázati döntést követően közreműködtünk a pályázati elszámolás elkészítésében, és a vissza nem térítendő támogatás megszerzésében.

Eredmény: Ügyfelünk a támogatás felhasználásával meg tudta szerezni a magyar és ez európai szabadalmi oltalmat, amely saját pénzügyi eszközeire alapozva nem lett volna lehetséges. A találmány hasznosítását már a magyar bejelentés benyújtását követően megkezdte, és a sikeres hazai piaci bevezetés alapján több külföldi érdeklődő is jelentkezett a találmány együttműködés keretében történő közös hasznosítására.

 

További kérdése van? Lépjen kapcsolatba velünk!

Kiss János József • 1051 Budapest, Arany János u. 15. III. lph III./5. • Telefon: (+36 1) 302 4443 • E-mail: kiss.janos.jozsef@kjj.hu